Snelle en uitbreidbare verpakkingslijn voor frietfabrikant Agristo – Solids Rotterdam
Fast and expandable packaging line for fries manufacturer Agristo
Ausloos Verpakkingstechniek BV

Snelle en uitbreidbare verpakkingslijn voor frietfabrikant Agristo

Verpakkingslijn voor Agristo

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Voor hun fabrieksgebouw in Wielsbeke, ging Agristo op zoek naar een verpakkingslijn voor het verpakken van hun aardappelvlokken. Deze lijn diende gelijkaardig te zijn aan de lijn die we eerder al in Tilburg plaatsten, maar dan sneller en uitbreidbaar.

Uit het intakegesprek aan het begin van dit project bleek dat veiligheid en hygiëne uiterst belangrijk waren. Zoals in alle voedselproductiebedrijven het geval is.

Met dit in het achterhoofd, zorgden we voor een verpakkingslijn met voldoende ruimte voor reiniging onder de installatie, en strikte veiligheidsmaatregelen om een vlotte werking te verzekeren. De afzakinstallatie is uiteraard ATEX-geschikt en volledig vervaardigd in roestvast staal.

We werkten een volledige verpakkingslijn uit van a tot z waarmee de aardappelvlokken, met een afmeting van 1, 3, 5 of 6 mm, op een efficiënte manier werden verpakt in buisfolie.

Het systeem werd zo opgesteld dat er ruimte is voor drie extra lijnen, mocht de klant in de toekomst willen uitbreiden. We zorgden voor goede bereikbaarheid en reinigbaarheid onder en langs de installaties.

De volledige verpakkingslijn strekte zich uit over een lengte 40 meter, met daarbovenop maar liefst 90 meter aan rollenbanen.

Contact Information

Contact us