De digitale voedingsfabriek van de toekomst

11:00 - 12:30 | "De infrastructuur van de chemiefabriek van de toekomst"

alice

Alice Krekt, Programmadirecteur Deltalinqs Climate Program

 “Als het ons lukt om in 2030 grootschalig waterstof toe te passen, bereiken we een enorme CO2-reductie”.

Er zijn projecten nodig die snel kunnen helpen om de CO2-uitstoot in Nederland sterk terug te dringen en de weg vrij te maken voor een duurzame en klimaatneutrale energievoorziening in 2050. H-vision is precies zo’n type project!

Tijdens deze sessie presenteert Alice de CO2-reductie doelen van de industrie en zal zij ingaan op succesfactoren en leerpunten.

Portret_Mathijs_22

Mathijs, Business Development Engineer BP

”Voor waterstof is een belangrijke rol weggelegd om CO2-uitstoot te reduceren.”

Voor veel industriële bedrijven is 2030 vrijwel overmorgen, met nog 1 of 2 onderhoudstops die voor die tijd plaatsvinden. Dat betekent enerzijds dat de ruimte voor ingrijpende verandering beperkt is en ook dat we sneller moeten handelen om verandering in gang te zetten.

Nederland heeft een duidelijk plan nodig dat uitgevoerd kan worden en dat we met een stabiele basis ook kunnen blijven uitvoeren. Voor dat plan hebben we degelijke beleidsinstrumenten, infrastructuur en haalbare doelen nodig. Wat betekent dit voor u?

13:00 - 14:30 | "De route naar de voedingsfabriek van de toekomst"

Marcel van Haren

Marcel van Haren, Programma Manager Landbouw, Water & Voedsel binnen FME en directeur van GMV.

FME en GMV mobiliseren en verbinden de industrie voor elke vraag of uitdaging waarop technologie het antwoord is. Een duurzame Agri & Food sector is één van de maatschappelijke transities waarop FME zich richt. GMV doet dit vanuit de missie ‘gezond, lekker en duurzaam geproduceerd voedsel voor alle mensen en dieren.

Marcel presenteert tijdens de sessie wat de sector kan verwachten en waar gebruikers wat mee moeten op het gebied van digitalisering.

Marcel_OnePlanet_small

Marcel Zevenbergen, Programma manager OnePlanet Research Center

“Verdere automatisering zal onvermijdbaar zijn. Ik denk dat veel technologie die nu ontwikkeld wordt in andere sectoren ook zijn intrede gaat doen in de voedselverwerkende industrie”.

Tijdens deze sessie presenteert OnePlanet Research Center hun toekomstvisie op welke wijze digitalisering zijn intrede gaat doen  in de sector om zo de totale efficiëntie van de keten te verbeteren en/of verspilling te voorkomen. 

Foto Meyad

Meyad Brojerdyan, Product Management Digital Industries Siemens

“Als u concurrerend wilt blijven in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, is digitalisering geen kwestie, het is een must!”

Hoe transformeert u uw gehele waardeketen volledig of geleidelijk naar een digitale omgeving?Tijdens deze sessie presenteert Siemens aan de hand van verschillende voorbeelden dat zowel proces- als discrete workflows in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie kunnen profiteren van digitalisering en waar u moet starten.

Zorg dat u erbij bent!

De prijs van een toegangsticket bedraagt €50,-. Met dit ticket heeft u toegang tot beide online sessies op 8 juli.